Meni Zapri

Prostovoljstvo in dobrodelnost

DOBRODELNOST

Vsa leta kulturnega udejstvovanja in aktivnostih povezane s prireditvami, velikokrat pustijo tudi spomine na dogodke, pri katerih smo lahko sodelovali in pustili svojo sled v mozaiku dobrodelnosti za nekoga, ki je pomoč ali dobrodelnost potreboval.

Zato lahko s ponosom rečem, da z veseljem pripomoremo ali ponudimo pomoč, pomoč potrebnim, pa naj bo to z odpovedjo honorarja na kulturni prireditvi, podarjanje svojega časa za nekoga, ki je v stiski, ali pa enostavno narediti malo gesto, s katerim povemo, da nam ni vseeno.

V kolikor bi kdaj lahko pomagali pri dobrodelnosti in dodali kanček k dobrodelnosti za osebe ali stvari, ki si to zaslužijo in potrebujejo, je tudi Zavod PROMEDIAMIX z vsemi sodelujočimi pripravljen pomagati tudi v prihodnje.

PROSTOVOLJSTVO

Ustanovitelj Zavoda PROMEDIAMIX sodelujem z Zavodom za letovanje in rekreacijo otrok, kot mentor, vzgojitelj in animator – prostovoljec.

Prostovoljstvo v tej smeri je poslanstvo, ki ga čuti oseba s čutom za otroke, odgovornostjo do podajanja vzgoje in izobraževanja. Poleg skrbi, da se ob počitnicah in drugih aktivnostih otroci počutijo varno, veselo in razigrano, je dodatna skrb in odgovornost tudi na varstvu in vzgoji otrok s posebnimi potrebami.

V veselje in ponos mi je, da lahko sodelujem in ob tem rastem tudi sam.

Damjan Žvipelj